Search Engine | Link Center | Exchange Links Σας περιμένουμε όλους στο Link Center (click) ή στο νέο μας site a-bet.info (click)
Προσαρμοσμένη αναζήτηση

a-bet.info Podcast

↑ Grab this Headline Animator

Canbet.com Football

Η κρίση στην Ελλάδα

Ελληνική Κρίση, εξελίξεις και λύσεις που προτείνονται

Tippeligaen. Αυτά που δεν λένε οι άλλοι.

Start - Odd

Μετά από μια βαριά ήττα στο Fredrikstad ο προπονητής της ομάδας, Stig Inge Bjørnebye δηλώνει και επίσημα πως η ομάδα του χρειάζεται επείγοντος ενίσχυση. Πλέον το βάρος πέφτει στην αναζήτηση αξιόλογων μονάδων που πραγματικά θα βοηθήσουν την Start να ανεβεί αγωνιστικά και να σκαρφαλώσει στην βαθμολογία. Κοντρα στην Odd η οποια ναι μεν έχει κάνει μικρά βηματάκια για να ανεβεί αγωνιστικά δεν έχει φτάσει όμως σε επίπεδο να μπορέσουμε να την δικαιολογήσουμε και να πούμε πως η ομάδα μπορεί να ελπίζει σε παραμονή. Η Start ενδέχεται να έχει το πάνω χέρι αλλα σύγχρονος και το βάρος να φτιάχνει παιχνίδι και να οδηγεί τον ρυθμό του αγώνα. αυτό μπορεί να τους κουράσει και να το επωφεληθεί η Odd. Προσοχή.


Sandefjord - Fredrikstad

Έχασε το παιχνίδι κόντρα στην Strømsgodset η τοπική ομάδα του Sandefjord. Εδώ που τα λέμε λογικό ήταν να σπάσει. Φορτώθηκε ο άσσος αυτός όσο κανένας άλλος αυτή την αγωνιστική. Είχε τις ευκαιρίες να προηγηθεί η Sandefjord αλλα απέναντι της βρήκε έναν βράχο, ο λόγος για τον Έσπεν Johnsen. Από τότε που επέστρεψε κάτω από τα δοκάρια πιάνει τα άπιαστα. Της Sandefjord της δίνεται άλλη μια ευκαιρία σε εντός έδρας παιχνίδι για νίκη και να επιστρέψει το καλο κλίμα στην ομάδα. Ένα παιχνίδι το οποιο μπορεί και πρέπει να το κερδίσει. Η Fredrikstad παλι μας εκπλήσσει ευχάριστα συνεχίζοντας να παίζει επιθετικά και εντυπωσιακά, για τα νορβηγικά δεδομένα πάντα. ’Aλλο ένα το θύμα των αριστοκρατών φέτος η Start η οποια πραγματικά δεν μπόρεσε η να αντιδράσει. Ο σουηδός προπονητής Anders Grönhagen έχει δηλώσει από την αρχή πωs θέλει η ομάδα του να παίζει το στυλ το οποιο ο ιδιος επιθυμεί. Έχει καταφέρει με τον καλύτερο τρόπο να δώσει νοοτροπία νικητή και στην ομάδα αλλα και μεμονωμένα σε παίκτες κλειδιά. Πάνω από όλα είναι προπονητής που βλέπει γήπεδο και δεν έχει πρόβλημα να κάνει αλλαγές κατά την διάρκεια του παιχνιδιού και να ανακατεύει την τράπουλα καλά. Όλα αυτά για έναν άνθρωπο του οπίου ουκ ολίγα του του έσουραν πριν αναλάβει και δινόταν φαβορί ως ο προπονητής που θα απολυόταν πρώτος.


Stabæk-Viking

Βγαίνουν πραγματικότητα τα όσα γράφω για αυτήν την ομάδα τόσο καιρό. Είναι πληρέστατη και ο ανταγωνισμός που υπάρχει στην ομάδα της βγαίνει θετικά έως τώρα. Δεν τραβάει κάποιος παίκτης, μπαίνει ένας άλλος που δίνει την λύση. Είτε σκοράροντας είτε μοιράζοντας ασίστ. Στο ερχόμενο παιχνίδι με την Stabæk η Viking πάει τελείως χαλαρή μεταβιβάζοντας το βάρος του φαβορί στην πραγματικά πολύ καλή Stabæk. Ο Uwe-η αλεπού δηλώνει πως το παιχνίδι αυτό το βλέπουμε σαν bonus και μονο. "Μεσοβδόμαδο παιχνίδι και να μην είμαστε το φαβορί, ευκαιρία για άλλους 3 πόντους, δηλώνει χαρακτηριστικά."
Ξέρει τι λέει αυτός.
Η Viking έχει τις μονάδες να μπορέσει να κλειδώσει την τετράδα Tchoyi-Alazinho-Gunnarasson-Nannskog. Να σας πω πως από ότι φαίνεται ο εγκεφαλος στο κέντρο της ομάδας, ο κοντούλης Alazinho θα χάσει το επόμενο παιχνίδι λόγο τραβήγματος. Οι γιατροί φοβόντουσαν τα χειρότερα αλλα η κατάσταση του φαίνεται πως είναι "ξεπερασιμη"


Stromsgodset - Tromsø

Είτε το θέλουμε και μας αρέσει είτε όχι η Stromsgodset είναι η καλύτερη ομάδα στην Tippeligaen στα εκτος. Έχει κάνει καταπληκτικά παιχνίδια ακόμα και με τα προβλήματα απουσιών που έχει αντιμετωπίσει. Έχει αρπάξει τους 10 από τους 15 πιθανούς πόντους. Γρηγορη εναλλαγή της μπάλας στο κέντρο και η καλή κυκλοφορία είναι τα κυρια χαρακτηριστικά της. ’Aλλο τόσο όμως δεν τα καταφέρνει στην έδρα της. Αυτό είναι λίγο παράξενο και δεν μπορεί να εξηγηθεί ευκολα. Εννω η έδρα της ειναι κλουβι και αρκετά θερμη που λογικά άλλη ομάδα με τέτοια έδρα θα έπαιρνε πρώτα τα εντός και μετά θα κοιτούσε τα εκτος η Godset σκονταφτει. Αυτό όμως μπορεί να εξηγηθεί τεχνικά μιας και όλες οι ομάδες που έρχονται εκεί περιμένουν την Godset να επιτεθεί και κλείνονται πίσω οποτε με την πρώτη ευκαιρία σκοράρουν στην αντεπίθεση. Μια τέτοια ομάδα είναι η Tromsø. Έχει πολύ ικανούς επιθετικούς και γρήγορα άκρα. Μια Tromsø η οποια ακόμα ταλανίζεται από το mini σκάνδαλο (κατά την δίκια μου άποψη) να αφήσει τον Σταματόπουλο (τερματοφύλακας) για άλλον έναν αγώνα εκτος ενδεκάδας. Ειδικά στο εντός έδρα με την Ålesund. Επίσης αυτό που είναι πασιφανέστατο είναι το γεγονός πως η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση το συντομότερο δυνατόν, κύριος στο κέντρο. Εκεί όπου τα πράγματα δεν πάνε όπως θα έπρεπε.


Vålerenga - Lyn

Αυτό το derby της πρωτεύουσας φέρνει αντιπαλους όχι απλά δυο ομάδες της ίδιας πόλης αλλα πολλά παραπάνω. Οι διαφορετικη νοοτροπία των δυτικών συνοικιών του Όσλου με τις πανάκριβες περιοχές, ίσως τις πιο ακριβές στην ευρώπη, τους καλομαθημένους και "κουλτουριάρηδες"-φραγκάτους τυπάδες που κυκλοφορούν με Porsche και δεν ξέρουν τι έχουν με τους άλλους, τους απλούς καθημερινούς κατοικους του Όσλου που αποτελουν την ανατολικη μερια. ’Aνθρωποι της μεσαίας και παρακάτω τάξεων, μεροκαματιάρηδες και απλοϊκοί. Δυο τελείως διαφορετικές πλευρές μιας πόλης που αν μη τι άλλο οι ταξικές διαφορες φαίνονται διά γυμνού οφθαλμού. Στο αγωνιστικό κομμάτι και οι δυο ομάδες είναι ανεβασμένες μετά τις πολύ μεγάλες νίκες εναντια στην Lillestrøm και Brann αντίστοιχα. Η Vålerenga βρέθηκε από την κόλαση των τελυταίων ημερών στον παράδεισο και την νίκη επί της άλλης αντιπαθέστατης Lillestrøm. Έκανε το παιχνίδι της, πολύ δυνατά πίσω και στο κέντρο αλλα για άλλη μια φορα ηταν αδύναμη επιθετικά. Το ένα γκολ στα νορβηγικά γήπεδα δεν είναι αρκετό αν ρίξετε μια ματιά στα προηγούμενα παιχνίδια. Στο αλλο στρατοπεδο η Lyn παρέσυρε την Brann σε έναν ξέφρενο ρυθμό από την αρχή του αγώνα. Είχε δοκάρι στα 30 δευτερόλεπτα με τον Magnus Powell και αμέσως μετά προηγήθηκε κιόλας. Ο ίδιος παίκτης κέρδισε το penalty με το οποιο έγινε και το 3-0, ένα penalty το οποιο δόθηκε άδικα καθώς ο Powell πέφτει μονος του. Κατά τα αλλα η Lyn αν και έκανε κοιλιες στην απόδοση της σε εκείνον τον αγώνα κατάφερνε με την βοήθεια του πολύ γρήγορου Edu. να κάνει άνω κάτω την άμυνα της Brann που είχε πελαγώσει καν μην δωσει ανασες στην Brann. Ο Edu και ο Espen Hoff τροφοδοτούνταν χωρίς σταματημό από το πολύ καλο δίδυμο στο κέντρο της ομάδας, τους Jo Tessem και Stefan Gislasson. Ο τελευταίος έχει μπει στο μάτι πολλών ομάδων ακόμα και ευρωπαϊκών. Πέτυχε μαλιστα και hat trick με δυο penalty στο παιχνίδι αυτό. Να ανφέρουμε μονο πως η Vålerenga πάει αν γυρίσει την ροη της ιστορίας φέτος με τις νίκες που έχει πετύχει κατά Rosenborg και Lillestrøm. Επίσης έχει κερδίσει την Lyn και τις δυο φορες σε φιλικά παιχνίδια φέτος κατά την περιοδο της προετοιμασίας των ομάδων.

West και East συναντιούνται στο Ullevål. Δυο ομάδες μια πόλη και ένα μισος. Δυο ομάδες που τους χωρίζουν πολλά και δεν τους ενώνει τίποτα.


Brann - Ålesund

Η χειρότερη στιγμή της καριέρας τους Mons Ivar Mjelde έλαβε μέρος το σάββατο στο Ulleνål. αυτές ήταν οι δηλώσεις του προπονητή της Brann . Εδώ που τα λέμε καλά θα έκανε ο κύριος Mjelde να είναι ευχαριστημένος από το 6-0 καθώς το παιχνίδι άνετα θα μπορούσε να γίνει και 10-0. Η Brann θύμιζε μια ομάδα-παιδική χαρά. παίκτες που βαριόντουσαν να τρέξουν για να πιέσουν και να διεκδικήσουν την μπάλα σε μονομαχίες. Μια ομάδα ξεκομμένη στα έντεκα και όχι στα δυο όπως συνηθίζουμε να λέμε. Οι αλληλοκαλύψεις και οι αλληλοβοήθειες δεν υπήρχαν στο λεξιλόγιο των παικτών της Μπράνη εκείνη την ημερα. Τραγική εμφάνιση και απαράδεκτη συμπεριφορά επαγγελματιών παικτών. Δεν έφταναν όλα αυτά αλλα η κατάσταση ξέφυγε όταν μετά το βαρύ 6-0 μερικοί από τους παίκτες αποφάσισαν να νυχτοπερπατήσουν και φυσικά έγιναν αντιληπτοί. Οι bergensers είναι εξοργισμένοι και θέλουν το αίμα τους πίσω από την ομάδα ... εξιλαστήριο θύμα? Πιθανότατα η Ålesund. Έως τώρα οι πορτοκαλι μονο στα εκτος έχουν γευτεί την χαρά της νίκης. Στα εντός πελαγώνουν και δεν καταφέρνουν καν να παίξουν σωστά ... ίσως φταίει πως έχουν συνηθίσει να περιμένουν αντί να τους περιμένουν στην άμυνα. Η αλήθεια είναι πως η Ålesund είναι σε μια κάποια άνοδο αγωνιστική αλλα δεν νομίζω να της αρκέσει για να κρατηθεί στην κατηγορια φέτος, εκτος και αν γίνει κάτι το τρομερό. Στο παιχνίδι αυτό καθώς τα odds είναι όχι εξευτελιστικά τουλάχιστον απαράδεκτα εγώ προτιμώ να παίξω κόντρα την Brann και μάλιστα με καλές πιθανότητες επαλήθευσης μιας ισοπαλίας.


Rosenborg - Lillestrøm

’Aλλο ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι αυτή την αγωνιστική. Στο Trondheim η Lillestrøm θα έλεγα πως δεν έχει κάποια τύχη. Το λέω αυτό μιας και υπάρχει μια πολύ απλή λογική πίσω από ένα τέτοιο σημαντικότατο παιχνίδι. Η Rosenborg πλέον δεν έχει αλλα περιθώρια απωλειών και μάλιστα όταν παίζει με μια ομάδα που διεκδικεί και καραδοκεί να της αρπάξει τον τίτλο. Μερικές καταστάσεις δεν θέλουν και πολλά λόγια. ’Aλλωστε μην ξεχνάμε πως την περίοδο αυτή η Lillestrøm διανύει την αγωνιστική κοιλια από την οποια όλες η ομάδες κάποια στιγμή περνούν. Μεγάλη τύχη στην έδρα δεινω εδώ.


FOR MORE VISIT OUR FORUM.