Search Engine | Link Center | Exchange Links Σας περιμένουμε όλους στο Link Center (click) ή στο νέο μας site a-bet.info (click)
Προσαρμοσμένη αναζήτηση

a-bet.info Podcast

↑ Grab this Headline Animator

Canbet.com Football

Η κρίση στην Ελλάδα

Ελληνική Κρίση, εξελίξεις και λύσεις που προτείνονται

Με το δικό μου μάτι !


Δυστυχώς ο ΟΠΑΠ σας αφαίρεσε το δικαίωμα να κάνετε σεφτέ (Όσοι παίζουν ακόμα ΟΠΑΠ.) από τον πρώτο γύρο. Κάλιο αργά παρα ποτε … οποτε σηκώνουμε τα μανίκια σιγά σιγά και πάμε να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά. Οι ομάδες όπως θα είδατε και από τις μεταγραφές σε άλλο αφιέρωμα μας δείχνουν σε ποια επίπεδα θα κινηθούν οι ομάδες φέτος.

Η πρώτη αγωνιστική είδη πέρασε αλλα στοιχηματικα δεν θα σας συνιστούσα να βάζετε σημαντικά ποσα για τζογάρισμα. Κρατάτε τις καλές ”σφαίρες” για μετά την πέμπτη αγωνιστική.

Πάμε σε μια mini παρουσίαση των ομάδων με το δικό μου μάτι.

Έτσι όπως βλέπω τις ομάδες με βάση τα φιλικά και την προσπάθεια που κάνουν να ρολάρουν αγωνιστικά.


Lillestrøm:Η ομάδα του Årasen με τον ιδιότροπο Tom Nordlie στο τιμόνι της πλέον αντί του γερμανού Uwe Rosler. Οι ιδιοτροπίες του αυτές όμως μονο σε καλά αποτελέσματα έχουν οδηγήσει κατά καιρούς. Ας μην ξεχνάμε πως γλίτωσε την Viking από τον υποβιβασμό στο τέλος. Συν των άλλων ο Tom είναι επιτέλους σπίτι του και εργάζεται σε μια ομάδα που τον αντιπροσωπεύει. Η Lillestrøm είναι πλήρης σε όλες τις γραμμές. Αυτό το έδειξε και με το παιχνίδι κόντρα στην Fredrikstad. Αυτό που λείπει από την ομάδα και θα το πληρώσει στην συνεχεια είναι το γεγονός πως η ομάδα αυτή δεν έχει παίκτες ποιότητας στον πάγκο της. Κατά τα αλλα η φυγή του σλοβένου Robert Koren στην μεσαία γραμμή και του Michael Mifsud στην επίθεση ίσως δώσει την ευκαιρία σε αλλα παιδιά που πραγματικά περιμένουν στην ουρα. Ειδικά η απόκτηση του Simen Brenne στην μεσαία γραμμή από την Fredrikstad είναι μια κίνηση σωστή και θα φανεί στην πορεία. Βλέπω την Lillestrøm να κάνει καλά παιχνίδια και να πρωταγωνιστέi αλλα μπροστά της να έχει την Rosenborg.



Vålerenga: Μια από τις σταθερές δυνάμεις τα τελευταία χρονια στην Tippeliga. Τα τελευταία τρία χρονια ήταν πάντα στην τριάδα και είναι η μοναδική ομάδα που κατάφερε να ρίξει την Rosenborg από τον θρόνο. Από πέρυσι αντιμετώπιζει κάποια οικονομικά προβλήματα που δεν της επέτρεψαν να ενισχυθεί και άλλο και να μπορέσει να μονιμοποιήσει την κυριαρχία της στην Νορβηγία. Ο πόλος έλξης για τους οπαδούς φέτος αναμένεται να είναι ο Sebastian Μila. Είναι ένας πολλά υποσχόμενος παίκτης που απασχολεί πολλές ευρωπαϊκές ομάδες. Μεγάλο ταλέντο και κλάσεις ανώτερος από πολλούς γνωστούς νορβηγούς ποδοσφαιριστές. Έχει ίσως την καλύτερη αμυντική γραμμή αυτή την στιγμή στην Νορβηγία αλλα ενδέχεται να υπάρξει πρόβλημα μονο εφόσον και ένας εκ της τετράδας στην άμυνα τραυματιστεί. Allan Jespen (αριστερά), Kjetil Storbæk – Ronny Johnsen (κεντρικά) και Andre Storbæk (δεξιά). Επιθετικά τα πάει καλά επίσης με τον νεαρό Daniel Fredheim Holm και τον γερόλυκο Derek Sørensen να τον τροφοδοτεί. Μην ξεχνάμε πως πίσω από αυτούς είναι ο Rune Lange (πρώην επιθετικός της Brugge, Βέλγιο). Η πρόκληση για την Έnga φέτος είναι να δούμε όλοι μας πως θα τα πάει ο Peter Myhre σαν νέος προπονητής που είναι. (Να θυμίσουμε πως ανέλαβε μετά τον Rekdal στα μέσα της περυσινής περιόδου).



Viking :Αν και η Viking πάλεψε μέχρι το τέλος για να σωθεί, έχει μia απο τίς πληρότερες ομάδες στην Tippeligaen. Έχει παίκτες που είναι γνωστά ονόματα στην Σκανδιναβία. Έχει ένα σύνολο αξιοθαύμαστο και με ένα πολύ καλο μπατζετ για τα δεδομένα του νορβηγικού ποδοσφαίρου επισης δείχνει σημάδια ανάκαμψης και μια ομαλή εξέλιξη με θετικό πρόσημο. Στο τιμόνι της ομάδας φέτος κάθεται ο πρώην προπονητής της Lillestrøm και μαθητούδι του “δικού μας” Ρεχάγκελ, Uwe Rosler. Ο Uwe λοιπόν απολύθηκε από την διοίκηση της Lillestrøm μιας και δεν κατάφερε να περάσει την ψυχολογία νικητή και να κατακτήσει μια από τις τρεις πρώτες θέσεις. Είναι σημαντικό για αυτόν να μην ενοχλείται από τα ΜΜΕ. Ως γνωστών δεν τα πάει και τόσο καλά με τους δημοσιογράφους. Επίσης ξέρει πως στην Viking οι συνθήκες για επιτυχία είναι ιδανικές, Δεν υπάρχει πίεση και στρές για κάτι πολύ μεγάλο. Το τι μπορεί το απέδειξε με την Rosenborg στην πρώτη αγωνιστική. Αυτό το επιθετικό δίδυμο της Κοπεγχάγης που μετακόμισε στο Stavanger, Ijeh και Pimpong είναι δίδυμο φωτιά. Θα με θυμηθείτε στην πορεία. Περιμένω πολλά από την Viking φέτος.



Start :Για αυτή την ομάδα έχω την εντύπωση πως θα είναι το ασανσέρ του πρωταθλήματος, χωρίς βεβαια να κινδυνέψει ποτε. Στην ομάδα γύρισε από την μήκη περιπέτεια στην Wigan ο πολύ καλός διεθνής, Krisotffer Hæstad. Η Start απέκτησε και ένα πολύ καλο βραζιλιάνικο δίδυμο στην μεσαία γραμμή. Τους Bruno Rato kai Ygor Santiago. Το πρόβλημα είναι πως αυτοί οι παίκτες θα εγκλιματιστούν στην νορβηγική πραγματικότητα και το είδος παιχνιδιού που παίζεται εδώ στα βόρεια. Θα πάρει χρόνο αλλα μέχρι τότε ο Strømstad με τον Ηæstad αναλαμβάνουν δράση. Ο Bjørnebye (προπονητής) είναι υπεραισιόδοξος και περιμένει η ομάδα του να κατακτήσει μια από τις τρεις πρώτες θέσεις. Νέο στάδιο στην πόλη του Kristiansand που πραγματικά δίνει νέο κίνητρο σε παίκτες και φυσικά στους οπαδούς που λατρεύουν την ομάδα της πόλης να την υποστηρίζουν ακόμα περισσότερο στο νέο της σπίτι. Η μαύρη τρυπα της Start είναι η επιθετική της γραμμή… λείπει ο γκολτζής που θα σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα. Για αυτό ο David Nielsen νιώθει μοναξιά εκεί ψιλά.



Strømsgodset:Το είχαμε γράψει από πέρυσι πως η ομάδα αυτή πάει να ανεβεί κατηγορια με φορα. Όπως και έκανε φυσικά … η σκέψη όμως η δίκια μου δεν σταματάει εκεί. Εγώ βλέπω αυτή την ομάδα με τις μεταγραφικές κινήσεις που έκανε από πέρυσι να κάνει πολλές ομάδες να σκύβουν κεφάλι μπροστά της. Έχει στην σύνθεση της παίκτες με πείρα και διάθεση. Έχει επίσης έναν πολλά υποσχόμενο προπονητή που φέτος δοκιμάζει την ποδοσφαιρική του φιλοσοφία σε δυσκολότερες έδρες και καταστάσεις. Πρώτος στόχος φυσικά είναι η παραμονή και κατά δεύτερο έχουν σαν στόχο να δημιουργήσουν μια ομάδα με μέλλον και βλέψεις. Εμάς αυτό στην ουσία "στοιχηματικα" μας φτάνει και μας περισσεύει. Θα την έχουμε από κοντά την ομάδα από το Ντράμεν. Είδωμεν.


Lyn:Μόλις έγραψα αυτή την λέξη αναστέναξα. Την είδα την ομάδα στο πρώτο της παιχνίδι με την Sandefjord. Είναι από τις λίγες ομάδες που δεν έκαναν κάτι σοβαρό για να ενισχυθούν. Ποντάρουν πολλά στον επιχειρηματικό τομέα παρα στον αγωνιστικό. Είναι μια πολύ νενέκοι ομάδα με παίκτες βγαλμένους από τις καδημίες της. Σαν στόχο φυσικά έχει να πουλήσει και να βγάλει πολλαπλάσιο κέρδος. Δεν έχει τον μεγάλο αριθμό φιλάθλων έτσι ώστε να στηριχθεί στην προωθήσει προϊόντων άρα αυτόματα στρέφεται στην άμεσος επομενη λύση. Αγωνιστικά έχασε το δίδυμο Steven Lustu – Daniel Theorin. Ο αρχηγός πλέον της ομάδας Jo Tessem νιώθει ανασφάλεια εάν αφήσει τα ανασταλτικά του καθήκοντα και προωθηθεί. Η Lyn θα κάνει το γνωστό ξέσπασμα στον πρώτο γύρο και μετά ξεφούσκωμα που θα την ρίξει αρκετά χαμηλά φέτος.



Brann : Ακριβώς αυτό που σημαίνει το όνομα της είναι η κατάσταση γύρο από την ομάδα. Όλοι οι Bergensers περιμένουν, ελπίζουν, και πρακαλούν τον Θεο να πάρουν το πρωτάθλημα φέτος. Για να μιλάμε όμως ρεαλιστικά θα πρέπει να φέρουμε στο μυαλό μας πως η Brann έκανε τα πάντα να ΜΗΝ πάρει το πρωτάθλημα. Ειδικά την περυσινή σεζόν με τα τόσα κακά παιχνίδια της Rosenborg, τα σκαμπανεβάσματα της LSK αλλα και την κακή πορεία της Vålerenga. Γιατί φέτος λοιπόν? Η πιο άμεση απάντηση θα μπορούσε να είναι πως η Brann κράτησε την ομάδα και ενισχύθηκε ελαφρώς. Αλλα μονο ελαφρώς. Και για να γίνω κακός, όπως και στο παρελθόν άλλωστε, όσο καιρό ο Mjelde είναι προπονητής η ομάδα αυτή δεν πρόκειται να κάνει φοβερα πράγματα. Ίσως κάποια ξεσπάσματα αλλα οι κοιλια της συνήθως είναι επώδυνη και κρατάει καιρό. Η ψυχολογία και ο τρόπος παιχνιδιού που εφαρμόζει δεν μπορεί να του προσφέρει ένα ολόκληρο πρωτάθλημα. Η φετινή όπως και η περυσινή ομάδα θα είναι εξαρτώμενη από τα παιχνίδια που θα κάνει ο αρχηγός Martin Andresen. Πήραν μεν τον Corralles από την Ham Kam αλλα δεν μπορεί σε καμια περίπτωση να αντικαταστήσει τον Martin. Το μεγάλο συν της Brann είναι η έδρα της και το πιο παθιασμένο κοινό στην Νορβηγία. Το μειονέκτημα της ομάδας είναι πως θα τα βρίσκει μπαστούνια εφόσον βρίσκεται πίσω στο σκορ.



Stabæk : Εξέπληξε πολύ κόσμο η ομάδα αυτή με τα παιχνίδια που έκανε αλλα κύριος με το επιθετικό της ποδόσφαιρο. Είχε και έχει ακόμα το επιθετικό δίδυμο Daniel Nannskog – Pall Gunnarsson. Ένα δίδυμο το οποιο απέδωσε 31 γκολ στο ενεργητικό της ομάδας. Ο Σουηδός προπονητής της ομάδας, Jan Jonsson με τις δηλώσεις του έδωσε το στίγμα πως η ομάδα έχει σαν σκοπό κάθε χρόνο να ανεβάζει ρυθμούς και φυσικά να καλυτερεύει την ποιότητα της και ίσως την θέση στην βαθμολογία. Οι προσθήκες της ομάδα είναι φτωχικές αλλα ο κορμός είναι ο ίδιο με πέρυσι οποτε δεν έχουμε κάποιον λόγο να αμφισβητήσουμε την επιθετική νοοτροπία της ομάδας. Αλλαγή όμως υπάρχει και είς τα διοικητικά καθώς ο Lars Bohinen, περυσινός τεχνικός διευθυντής της Vålerenga ανέλαβε το ίδιο πόστο στην Stabæk μετά από διαφωνία με την διοίκηση της ομάδας του Όσλου.



Odd : Αυτη την ομάδα την περίμενα να πέσει από την κατηγορια πέρυσι. Τελικά τα κατάφερε στα μπαράζ με την Bryne. E δεν νομίζω να μπορέσει να την γλιτώσει και αυτή την φορα. Οι αντίπαλες ομάδες που θα παλέψουν για την σωτηρια τους είναι σε λίγο καλύτερο επίπεδο από την Odd. Ο αρχηγός και ίσως καλύτερος παίκτης της ομάδας, Tommy Svindal Larsen έχει δηλώσει πως θέλει να αποχωρήσει από την ομάδα το καλοκαίρι. Αυτός ο παίκτη είναι το βαρόμετρο της Odd. Το άλλο γνωστό πρόβλημα της ομάδας είναι πως δεν μπορεί να σκοράρει εύκολα. Για αυτόν τον λόγο έχουν αποκτήσει έναν πολωνό επιθετικό με παρελθόν στην Λίμπερετς στην Τσεχία. Προσοχή όμως μην την πατήσετε-ούμε στοιχηματικα στον πρώτο γύρο που ως συνήθως κάνει καλά παιχνίδια και βγάζει μεγάλες αποδόσεις.



Tromsø: Με τον Steinar Nielsen στον πάγκο της γλίτωσε για άλλη μια χρονια από του χάρου τα δόντια, η Tromsø. Αυτός ο άνθρωπος κάνει μαγικά πράγματα ακόμα με την παρουσία του και μονο στον πάγκο της ομάδας. Έχει τον απόλυτο έλεγχο και σεβασμό των παικτών του. Εκτος του επιθετικού διδυμου των “ψηλών” Rushfeld και Årst δεν υπάρχει κάτι το αξιόλογο και αξιου αναφοράς. Όμως η επίδραση του Nielsen μετατρέπει αυτό το σύνολο παικτών σε ομάδα. Δεν νομίζω να κινδυνέψει η Tromsø φέτος. Έδειξε καλά δείγματα στην νίκη επί της Vålerenga στο εντός έδρας παιχνίδι αλλα και στα φιλικά που έχει δώσει πιο πριν.



Sandefjord : Μια από τις ομάδες που εξέπληξε όλους με τις εμφανίσεις τις και τα καλά αποτελέσματα που έφερε, κύριος εντός έδρας. Φέτος όμως τα πράγματα δεν θα είναι τα ίδια. Την παρακολούθησα στο Uleνåll. Αυτή την συγκεκριμένη περίοδο δείχνει να είναι μια ομάδα με τεραστια κενά στην άμυνα, να χάνει εύκολα τις μάχες στο κέντρο και να δυσκολεύεται αρκετα για νά φτάσει απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Ως γνωστών ισχύει και η δυσκολία της δεύτερης χρονιας σε μια ανώτερη κατηγορια σε σχεση το πραγματικό επίπεδο μιας ομάδας. Η Sandefjord λοιπόν θα τα βρει πολύ σκούρα τα πράγματα στην πορεία.



Fredrikstad : Σε ένα κερδισμένο παιχνίδι εκτος έδρας κρίθηκε όλη η χρονια της Fredrikstad. Στην Tippeligaen όμως δεν μπορείς να υπάρξεις εάν δεν παίρνεις αποτελέσματα εκτος έδρας. Η Fredrikstad όμως κατάφερε και πήρε το κύπελλο και αυτό κάπως έσωσε την κακη χρονια που έκανε στο πρωτάθλημα. Ο προπονητής της ομάδα Tor Bjørn Eggen απομακρύνθηκε από τον πάγκο. Μετά από αυτόν ακολούθησε και ένα από τα μεγάλα ατού της ομάδας. Ο λόγος για τον Simen Brenne που μετακόμισε λίγο πιο ψιλά και στο Lillestrøm. Δύσκολα θα είναι τα πράγματα για τους ”αριστοκράτες” και το καλο είναι ότι το ξέρουν και οι ίδιοι. Στον πρώτο γύρο πήραμε και μια γεύση από την αδυναμία της ομάδας να χτυπάει παιχνίδια εκτος έδρας. Μεταγραφές ποσότητας παρα ποιότητας έγιναν και αυτό θα πληρωθεί ακριβά στο τέλος.



Ålesund : Έχει κάνει την διαδρομή Adeccoligaen- Tippeligaen πολύ συχνά τα τελευταία χρονια. Αυτή την φορα πιστεύω πως θα κάνει μια στάση για φέτος και θα μείνει στην κατηγορια. Το καλο με την ομάδα είναι το γεγονός πως ο Per Joar Hansen. Ένας προπονητής με εμπειρία από Ch.League (Rosenborg) έχει καταστρώσει τα σχέδια του και είναι άνθρωπος που προσπαθεί με όλες τις δυνάμεις του να φτάσει τον στόχο που θέτει. Η Ålesund λοιπόν έχει την απόλυτη υποστήριξη των οπαδών της σε οποια κατηγορια και αν αγωνίζεται. Φέτος όμως το κλίμα γύρο από την ομάδα δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό. Το αστέρι και ο παίκτης κλειδί της ομάδας, ο Dede Anderson (επιθετικός, βραζιλιάνος), πήρε την άδεια του τα Χριστούγεννα όπως όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι αλλα από τότε δεν ξαναεπέστρεψε στις προπονήσεις. Η Ålesund αναγκάστηκε να του κόψει τις πληρωμές και έτσι ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Ο Dede λοιπόν ξαναγύρισε μετά από σχεδόν 4 μήνες να μαζέψει τα τελευταία του μπογαλάκια και φεύγοντας αλλα από τότε δεν ξαναεπέστρεψε στις προπονήσεις. Η Ålesund αναγκάστηκε να του κόψει τις πληρωμές και έτσι ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Πριν φύγει δήλωσε πως ο πραγματικός λόγος που το έκανε αυτό είναι μια σοβαρή αρρώστια του πατέρα του. Κύριος εντός μας ενδιαφέρει η Ålesund "στοιχηματικα".



Rosenborg: ’Aφησα για το τέλος τα αφεντικά της όλης ιστορίας. Ακριβώς έτσι όπως τα γράφω έχουν τα πράγματα. Η Rosenborg είναι η πληρέστερη και καλύτερη ομάδα στην Νορβηγία. Έχει εμπειρίες έχει κότσια να μετατρέπει ένα χαμένο πρωτάθλημα σε περίπατο και γενικά να περνάει το δικό της έτσι όπως ακριβώς θέλει. Δυο ενδέχεται να είναι τα μειονεκτήματα της Rosenborg φέτος. Το πρώτο είναι η συμμετοχη της στο Ch.League. Παίζει προκριματικά. Και κατά δευτερων και σε μικρότερο βαθμό η παρουσία του Knut Tørum στον πάγκο της ομάδας. Πέρυσι ο Tørum ανέλαβε ένα δύσκολο έργο μετά την “αρρώστια” και την αποχώρηση του Per Mathias Hegmø. Ανέλαβε την ομάδα σε τρισάθλια κατάσταση και της έδωσε πίσω τον αέρα του πρωταθλητή. Φέτος όμως είναι εκείνος που συγκεντρώνει όλα τα ματια επάνω του. Είναι εκείνος που είναι υπεύθυνος για τα πάντα στην ομάδα και ως γνωστών η πίεση σε μια τέτοια ομάδα είναι μεγάλη. Εκεί λοιπόν βρίσκεται το μυστικό της επιτυχίας της Rosenborg. Θα αντέξει η όχι ο Tørum. Μικροπαρεμβάσεις και προσθήκες σίγουρα θα γίνουν το καλοκαίρι και ανάλογα με το αν προκριθούν στον επόμενο γύρο η όχι.

P.S : - Το συγκεκριμένο άρθρο έχει δημοσιευτεί αυτή την βδομάδα και στην εφημερίδα 12X BOOK (Κλίκαρε εδώ)



Stay on line !!!